Ročně propukne v České republice několik tisíc požárů. Následkem těchto požárů jsou nejen škody na majetku, ale mnohdy bohužel i újmy na zdraví a životech lidí.
Jedním z nejnebezpečnějších míst v bytě je kuchyň.
Při vaření, pečení, smažení, fritování stačí jen malá nepozornost
a může dojít k požáru vzplanutím oleje.
Když k takovému požáru dojde, každého napadne uhasit ho vodou.
TO JE ALE VELKÁ CHYBA
Nalitím vody do horkého oleje dojde k masivnímu hoření.
Jak tedy správně uhasit pánev s hořícím olejem?
- V tuto chvíli musíme bezprostředně zabránit přívodu vzduchu k ohni nejlépe plechem nebo pokličkou.
- Nezapomeňte také vypnout spotřebič.
Pevně věříme, že se vám nic podobného nestane, ale štěstí přeje připraveným.
V následujícím videu je názorná ukázka jak se chová hořící olej, pokud se do něj naleje voda.